Kranio sakral Terapi.

Kranio sakral terapi er en blid og nænsom behandling med dybtgående virkning på krop og sind. Behandlingen er bl.a. udviklet af den amerikanske læge og osteopat John E. Upledger. Behandlingen indvirker på centralnervesystemet, som består af hjernen og rygmarven og afgrænses af kraniet og korsbenet (sacrum) – heraf navnet kranio sakral terapi.

Centralnervesystemet gennemstrømmes i en konstant rytmisk flow af spinalvæsken. Denne rytmiske bevægelse kaldes kranio sakral rytmen. Den forplanter sig til resten af kroppen og kan mærkes overalt på kroppen og kraniet af en trænet kranio sakral terapuet.

Behandlingen får ud på at udfri centralnervesystemet fra pres og blokeringer, at regulere kranio sakral rytmen samt nære og styrke centralnervesystemet ved at stimulere væske gennemstrømningen. Når terapeuten forbinder sig med kranio sakral rytmen, synker klienten ind i en dyb afslappet tilstand, i hvilken spændingsløsning og forandring nemmere sker. I denne tilstand er klienten tillige tæt på underbevidstheden, der sommetider frigiver psykisk materiale, som beder om opmærksomhed.

Kranio sakral terapi er velegnet ved en lang række fysiske og en del psykiske problemer:

Stress og stressrelaterede sygdomme

Problemer i sanseapparat og bevægeapparat

Efterbehandling efter trafikulykker eller operationer

Bideproblemer

Indlæringsproblemer, ordblindhed

Angst og visse depressive tilstande

Menstruationssmerter

Fantomsmerter

Astma og allergi

Frossen skulder

Tennis albue

Seneskedehindebetændelse

Indlæringsvanskeligheder

Eksem

Gigt

Kolik

Diverse smerter ryg, nakke, knæ, fødder ovs.

Piskesmæld

Feber

Kæbesmerter.

Interessen for kranio sakral terapi er støt stigende.